comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Vill du ha hjälp med migration?

Vill du ha hjälp med migration?

Det kan finnas många skäl till att någon flyttar till Sverige. Man tänker ofta på flyktingar som söker asyl, fristad, här, men det är många som flyttar hit av helt andra skäl. De kan vara väl etablerade inom sitt yrke och välja att jobba i Sverige, till exempel en läkare som har blivit erbjuden jobb här. Andra kommer hit och har kanske planer på att gifta sig med en svensk medborgare. Motiven kan skifta, men gemensamt är att de behöver hjälp för att genomföra sin migration på bästa sätt. Det finns till exempel advokater som är specialister på migrationsrätt i Göteborg. De kan prata svenska, arabiska och engelska och är lätta att få kontakt med.

 

Migration är rätt att vistas här

Advokaten kan snabba på processen med att exempelvis söka arbetstillstånd och uppehållstillstånd, hjälpa dig att fylla i blanketter och ansökningshandlingar. Du kan också få råd och tips om vilka möjligheter du har att etablera dig i Sverige när det gäller utbildningar, bostad och ekonomiskt försörjningsstöd. Advokaten tar sig an ditt speciella fall och ser vilka chanser du har. För en person som har tryggad försörjning är det kanske attraktivt att köpa hus, ta svenskt körkort, starta eget företag eller något annat. Advokaten berättar hur man gör.

 

Om något hakar upp sig

Har du fått ett utvisningsbeslut, behöver det inte vara så att ditt läge är hopplöst. Man har rätt att överklaga myndighetsbeslut som man finner felaktiga. Advokaten formulerar skrivelser åt dig och kan kanske förtydliga eller poängtera omständigheter, som borde innebära att du får stanna i Sverige. Saker kan ibland haka upp sig, det kan bli missförstånd och felaktigheter, men att anlita en mycket skicklig advokat är oftast en mycket bra investering. Att få ett bra jobb här, utbildning och en bra bostad är olika steg på vägen för att integreras i det svenska samhället.