comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Värt att tänka på vid val av altandörr

Att hitta rätt altandörr till hemmet kan vara lättare sagt än gjort. För att passagen mellan bostaden och trädgården ska kännas så bra som möjligt kan det vara värt att fundera över några saker innan man beställer sin altandörr. Till exempel hur stor den ska vara, vilket material den ska vara gjord i samt åt vilket håll den ska öppnas. Även stil, pris, kvalitet och u-värde är viktiga aspekter att ta hänsyn till. 

Var ska altandörren sitta

Men för att börja någonstans så kan det vara bra att bestämma var dörren ska sitta samt hur stor den ska vara. Sitter dörren i ett läge där den blir väldigt utsatt för väder och vind så kan vara bra att använda sig av trä/aluminium istället för rent trä för att slippa mycket underhåll. Sitter den i söderläge så är risken stor att den utsätts för mycket sol och då kan det vara bra att använda sig av en ljusare färg eftersom mörka färger suger åt sig solljuset vilket sliter mer på dörren. 

Tänk på att altandörren tar upp yta i rummet

En stor altandörr kan såklart vara trevlig att ha, speciellt om man har en vacker trädgård utanför. Men det är också viktigt att tänka på att en stor altandörr också tar upp yta från rummet den sitter i. Det kan därför vara värt att tänka en extra gång om det är yta som ändå inte används eller om det är bättre att välja en mindre dörr för att kunna ha mer möbleringsmöjligheter.

Hitta den altandörr som passar bäst

Det är också viktigt att tänka på ytan när man ska bestämma vilken hängning dörren ska ha, ska den vara högerhängd eller vänsterhängd och ska den öppnas inåt eller utåt? På https://klarfonster.se/dorrar/altandorr finns ett bra sortiment av högkvalitativa altandörrar för olika smaker. Där kan du också få hjälp att hitta den bästa altandörren för just ditt hem. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *