Vårda djuret hos en veterinär i Hässelby

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Det är ett enormt ansvar att vara djurägare. Ta en hund till exempel. För hunden betyder du allting. Du är en gud i din hunds ögon, och din fyrbenta familjemedlem är helt och hållet beroende av dig för sitt välmående, sin hälsa och att kunna leva ett rikt och lyckligt liv. Det innebär naturligtvis att du måste ta ditt djurägarskap på allra största allvar. Även i de allra svåraste situationerna, som när djuret blir sjukt, skadat eller till och med måste avlivas.

Att se sitt djur lida och må dåligt är hemskt. Din hund, katt eller ditt marsvin kan inte berätta för dig att det mår dåligt, men det syns ofta tydligt ändå. Då har du inget annat val än att åka till veterinären. Det är till och med ett krav man måste kunna ställa på dig som djurägare. Att förneka sitt djur veterinärvård är lika med djurplågeri. Och det är till och med straffbart enligt svensk lag. 

 

veterinär

 

Ta det säkra före det osäkra

Visst är det tur att det finns veterinärer? Som till exempel en veterinär i Hässelby. Vad skulle alla djurägare i det samhället göra om det inte fanns sjukvård för alla älskade djur? De hade varit utlämnade till att försöka vårda djuret själva, och det hade naturligtvis slutat i katastrof. Djuren förtjänar samma professionella sjukvård som alla människor gör. Det är ingenting som det på något sätt ska förhandlas om.

När det gäller djur och veterinären är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra. Misstänker du att ditt djur inte mår bra kan du oftast först ringa och få ett rådgivande samtal. Därefter kan beslut tas om det bedöms att du behöver åka in med ditt djur. Till exempel till veterinären i Hässelby, som du kan läsa mer om här: https://www.barkarbydjurakut.se/. 

Fler nyheter