comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Välj en lampa som tillför något till hemmet

Lampor är viktiga element i ett hem både för att det ska vara funktionellt och mysigt. Genom att fylla hemmet med vackra lampor går det att framhäva fin inredning, få flera funktionella ytor samt skapa en riktigt mysig atmosfär. Lampor kan även anpassas för att passa in extra bra på en specifik plats, till exempel går det att använda LED-lampor med kallt eller varmt sken beroende på var den sitter. Ett varmt sken ger en mysig och avkopplande belysning medan ett kallt sken kan verka uppiggande samt vara fördelaktigt då man behöver klar belysning i ett rum eller på en yta. 

Ett rum för avkoppling eller arbete?

Belysning delas ofta in i allmänljus, arbetsljus och stämningsljus. Stämningsbelysningen är den som passar bäst med ett varmare, mjukare ljussken. Den används ofta på platser där man vill kunna varva ner. Framförallt sovrum och vardagsrum kan vara bra att inreda med ett varmare ljus. Vid en arbetsplats eller en plats där man ofta sitter och läser passar det kallare ljuset bäst. Även i kök och badrum kan det vara bra att använda sig av kallare sken eftersom det ofta ger ett fräschare intryck.

I vissa rum kan det dock finnas behov av att använda olika ljustemperaturer, det kan till exempel gälla då det är öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. För att hitta rätt temperatur på sin LED-lampa får man läsa på förpackningen där den anges i K (Kelvin), ju högre Kelvin desto kallare är ljuset.

Lampor med kvalitet och design

Kom även ihåg att välja snygga armaturer att sätta LED-lamporna i. Tänk på att ta in allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning i varje rum och se till att köpa lampor som ser bra ut oavsett om de är tända eller släckta. Snygga designlampor kan vara en riktigt bra investering till hemmet. De har förutom sin vackra design i regel även väldigt hög kvalitet och håller i många år framöver. Är du ute efter en lampa med snygg design till bra pris kan du vända dig till Lampemesteren.se, de har ett brett utbud av lampor som förgyller hemmen de hamnar i. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *