Trädbeskärning i Lund ger ljus och luft

28 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Det kan finnas flera orsaker till att vilja ha trädbeskärning i Lund. Dels kan det bero på själva trädets välmående. Ett träd man inte tar hand om kan råka ut för sjukdomar eller växa “fel”. Man kan tänka sig att naturen sköter sådant själv, men inte alltid.

Naturen är visserligen bra på att gallra ut själv. Höstvindar sliter av svaga grenar och dålig träd eller områden dör av sig själva. Det är visserligen sant. Men nu är det ditt träd, och dina träd, och du vill gärna ha kvar dem på ditt sätt.

Du kan inte låta naturen sköta allt

Trädbeskärning i Lund kan bli nödvändig när du inte helt vill lämna över till naturen att ta hand om dina träd. Framförallt kan de bli sjuka eller få för tunga grenar så att trädet knäcks. Allt sådant kostar pengar att åtgärda, och det kommer inte naturen att betala för.

Då är det bättre att anlita en arborist som vet exakt hur dina träd ska beskäras så att de mår bäst. Ju förr, desto bättre. Det är så att säga bättre att stämma i bäcken. Om du regelbundet anlitar en aborist för dina träd, vet du säkert att de mår bra.

 

trädbeskärning Lund

Öppna upp för ljus och luft

En annan orsak att vilja ha trädbeskärning i Lund är för att lövverket är för tätt. Det kan hindra ljus från att nå ner till annan växtlighet du har i din trädgård. Det kan också vara så att lövverket hindrar ljus och luft att komma in ditt hus när du öppnat ett fönster.

Generellt är det vettigt att inte överlåta allt till naturen om du vill ha en trädgård som passar din smak och dina behov. Ta kontroll över din egen trädgård och ta gärna hjälp av en arborist. Då vet du att allt blir bra.

Fler nyheter