Tandläkare i Upplandsbro jämnar ut klyftorna

24 juni 2022 jonas olsson

editorial

Ja, tänder och tandhälsa är fruktansvärt orättvist. Det finns få saker med kroppen som skriker gener och förutsättningar som tänderna. Medan någon sliter med tandborstning, tandtråd, goda kostvanor och blekningsbehandlingar för att hålla tänderna annat än knallgula och fulla med lagningar, så kan kompisen gott snaska i sig gottesaker och aldrig borsta tänder och lik förbannat komma med det mesta strålande leende som man kan tänka sig. 

Det handlar om gener. Tja, allt handlar ju om gener, vi är byggda enligt instruktionerna i våra gener. Men normalt sett påverkas vi också av vår uppväxt och miljö. Vi kanske har anlag för stora muskler men ägnat varenda ledig stund åt att spela datorspel, då blir man inget muskelberg i alla fall. 

Så, normalt sett är vi en effekt av gener och miljö. Det gäller även tänder, men just för tänder och benägenheten att få håll eller inte verkar mer bero på gener än miljö.

 

Tandläkare upplandsbro

 

På tandklinik får man hjälp med dåliga gener!

Vad gör man då om man har råkat få usla tandgener, om tänderna börjar smula sönder så fort man tittar på en bit choklad? Man tar hjälp av en bra tandläkare som med ett helhetsperspektiv kan hitta den bästa tandvården för varje enskild patient. Tandläkare upplandsbro hittar man i Stockholm med omnejd. Oavsett vad man har för gener eller vanor så kan en serviceinriktad tandläkare hjälpa till att skapa en bra munhälsa. 

Det är fortfarande lite orättvist för rätt vård är inte exakt samma vård. Kanske behöver kompisen gå till tandläkare en gång per decennium bara för att få höra att tänderna fortfarande är i yppersta skick, medan en annan får springa dit var och varannan månad och fixa till lite. Men, man slipper se olika resultat av sina insatser. Oavsett hur ofta man behöver gå till tandläkaren kan man genom bra tandvård få precis lika glänsande vita och fina tänder som grannen även om man är födda med olika gener.

Fler nyheter