comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Svartmögel test för dolda och synliga problem

Svartmögel är något som kan dyka upp i allt från källare till vind i våra hem. Svartmögel frodas i fuktiga miljöer och tar ingen hänsyn till varken ytan det sitter på eller de boende i hemmet. Det kan skada och missfärga ytor som den fått fäste på och människor som lever i det kan drabbas av trötthet, huvudvärk, andningssvårigheter samt andra allergiliknande symptom.

Enkla saker du kan göra för att minimera risken för svartmögel 

Det finns några saker du kan göra för att undvika uppkomsten av mögel. Till exempel så är det inte bra att hänga kläder på tork i bostaden eftersom det bidrar till en fuktigare inomhusmiljö. Använd istället torktumlare eller torkskåp som inte släpper ut fukten i rummet. Se även till att stora möbler inte står för nära ytterväggar eftersom det kan binda fukt, placera dem istället en bit ut från väggen så att luften kan flöda fritt.

Något av det allra viktigaste är att ha en fungerande ventilation i hemmet och se även till att vädra i minst tio minuter dagligen för att få in frisk luft. 

Åtgärda eventuella fukt- och vattenskador omgående

Finns det en fuktskada i hemmet så spelar det dock ingen roll hur duktig man än är med ovanstående tips. Därför är det väldigt viktigt att åtgärda en fukt- eller vattenskada så snart som möjligt efter att den upptäckts. 

Beställ enkelt hem ett mögeltest

Om du misstänker att det finns mögel i bostaden, antingen på grund av att du eller någon annan i bostaden börjat visa upp ovanstående symptom, att det börjat lukta mögel eller genom att du upptäckt något som ser ut som mögel på någon yta i hemmet så bör du omgående beställa ett mögeltest. Hos AGX hittar du test för både synligt och dolt mögel och de erbjuder dessutom prisgaranti på samtliga mögeltester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *