comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Redovisning - en del av en företagares vardag

Redovisning – en del av en företagares vardag

Redovisning är ett måste och förutom kunder bland det viktigaste för ett företag. Skatteverket är inte förlåtande utan snarare straffande. Felaktig redovisning kan bli kostsamt och dessutom så uppskattar inte kunder en dåligt skött ekonomi. 

Det finns många verktyg idag som hjälper företag att hålla ordning. Digital redovisning är ett av verktygen men det är bra att anlita proffs. Behöver du hjälp med redovisning i Stockholm är det inte svårt att hitta en bra firma så man slipper huvudvärken. Då kan företag också får mer tid med kunder och slippa timmar av administration.  

 

Skatteverket har en bra hemsida

För den som vill sköta redovisningen själv är Skatteverkets hemsida ett måste. Vad som gällde förra året kan ha ändrats så det är ingen mening att gå på gamla uppgifter. Du är faktiskt redovisningsskyldig så det är inte lönt att fuska. 

På Skatteverkets hemsida finns guider och de är noga med att publicera uppdaterade regler. Det gäller bara att hitta i djungeln av information såklart. Genom mina sidor får du i alla fall bra översikt. Sen är det lite knepigt, för beroende på val av företagsform så finns det olika regler att hålla koll på.

Enskild firma kontra aktiebolag

Här har du en hel del skillnader vad det gäller redovisning. Som enskild firma kan det vara minst lika bra att ta hjälp av ett företag som om du har aktiebolag. Det som är lite komplicerat för enskilda firmor är det där med att hålla koll. Din firma är inte avskild för dig som person och det där med att plocka ut lön kan vara komplicerat. Det är extra knepigt om du är ny som företagare, då kan det verkligen vara bra att ta hjälp av proffs. Dessutom blir det en lärandeprocess som gör att du senare löser bokföringen själv. Om du vill alltså, för det finns roligare saker.