comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Olika användningsområden

Olika användningsområden

Akupunktur kan användas för en mängd olika syften. Många använder akupunktur för smärtlindring. Det kan röra sig om smärtlindring för migrän, huvudvärk eller muskelvärk. Akupunktur innebär att man sticker ett antal tunna nålar genom särskilda akupunkturspunkter. Dessa nålar stimulerar sedan kroppens nerver vilket upplevs olika från person till person. Det kan kännas lätt stickande, domnande eller pirrande. Men det gör inte ont. Tvärtom är ju tanken att det ska verka smärtlindrande. En del använder också akupunktur för att bli piggare. Effekten av akupunktur är individuell och en del behöver fler behandlingar än andra.

 

Individuell behandling

Akupunktur har sitt ursprung i kinesisk medicin men har under senare år blivit väldigt populärt även i Sverige. Om du vill testa kan du boka en tid för akupunktur i Stockholm. Det är viktigt att du berättar om dina besvär och rådgör med personalen på kliniken så att de kan hjälpa dig på bästa sätt. Behandlingen är individuell och baseras på vad du vill ha ut av akupunkturen. Men oavsett om det handlar om att bli piggare eller få hjälp med smärtlindring kan det vara en bra idé att testa.

 

 

Motverka ålderstecken med akupunktur

Estetisk akupunktur är ytterligare ett användningsområde. Det används för att motverka tecken på åldrande. Det kan användas för att släta ut linjer eller rynkor i ansiktet. Och kan även motverka påsar under ögonen. Estetisk akupunktur kan även användas för att bli av med pigmentfläckar och för att få en jämnare hudton. Många upplever även att det är effektivt mot akne. Det är ett naturligt sätt att motverka ålderstecken och kan vara ett alternativ för dig som inte vill använda dig av injektioner eller liknande. Många upplever att behandlingen ger ett bra resultat och det gör varken ont eller skadar huden. Men precis som med akupunktur för smärtlindring är resultatet individuellt och en del behöver fler behandlingar än andra.