comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Lyckas som artist

Lyckas som artist

För att verkligen kunna arbeta som och försörja sig som enbart artist krävs det mycket hårt jobb och det är ett yrke som är få förunnat. Trots det är det massor utav människor som drömmer om att slå igenom som artister och som inte ger upp sina drömmar. Det som framförallt behövs är givetvis en bra och unik sångröst och en bra idé är att ta sånglektioner för att bli ännu bättre. Övning ger färdighet och det är viktigt att få feedback på vad som är bra och vad som kan förbättras. Även att sjunga i kör ger bra övning i att sjunga inför en publik. Att ha lite studioutrustning hemma är ett bra sätt att träna på genom att spela in sig själv och lyssna på hur det låter. Många bra högtalare och annat nödvändigt hittar du här https://hifi-freaks.se/hogtalare.html till exempel.

Tyvärr är ju inte det viktigaste hur nöjd du själv är med din röst utan hur andra uppfattar den. För att nå ut till andra finns det flera olika sätt och det är både enklare och svårare än förr tack vare sociala medier. Vem som helst kan starta sin egen musikkanal på youtube eller instagram och nå ut till i princip hela världen, men det svåra är just att nå ut och få andra att hitta till ens konton. Andra sätt att nå ut på är att ställa upp i talangtävlingar, söka till musiktävlingar, be om att få uppträda på lokala klubbar och festivaler. Huvudsaken är att man till slut lyckas nå ut till rätt person, alltså någon som kan ge ett skivkontrakt, och därmed påbörja nästa hårda arbete med att få ihop material till tillräckligt många låtar.

Lyckas man inte som just artist finns det många andra yrken i musikbranschen. Man kan bland annat jobba som producent, ljudtekniker, låtskrivare, manager, turnéledare och en rad andra yrken.