comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Hör ljudet av glädje igen

Hör ljudet av glädje igen

Det stämmer att tiden oftast läker alla sår. När dagarna blir till veckor, månader och ibland år så lär vi oss att släppa taget om sådant som inte tjänar oss längre.

Men tiden gör också att vi får förhålla oss till vår egen dödlighet i formen av åldrade och att kroppen inte längre fungerar på samma sätt som den en gång i tiden gjorde.
En hälsosam inställning till denna process är att inta ett stoiskt förhållnadssätt till det hela. Acceptera helt enkelt att saker och ting är som de är och att du samtidigt har kraften att anpassa dig efter dessa. Problem uppstår i princip bara när vi vägrar att acceptera att saker är som de är.
I motsats föds handlingskraft ur insikten att läget nu ser ut på si eller så sätt – och att man nu kan planera för vad som känns vettigast att göra härnäst.

Japanska samurajer brukade till exempel meditera över alla de hemska sätt som de kunde dö på ute i strid.
Tanken var enkel: Har man visualiserat sin brutala död – och på så sätt upplevt den – så är man inte lika benägen att bli handlingsförlamad i stridens hetta.
Detta är förstås någon form av, ja kanske inte ”positivt” visualiserande, men i varje fall ett härdande sådant.

Nu behöver förstås inte vi – icke-samurajer – föreställa oss alla möjliga hemskheter, men vi har ändå mycket att lära oss av samurajernas mentala inställning.
Är vi inställda på att med tiden få försämrade funktioner, till exempel gällande hörseln, ja då kanske vi snabbare accepterar att det är en vettig idé att skaffa en hörapparat. Tillbehören finns sedan att hitta på https://japebo.se/ där priserna dessutom är snälla mot plånboken.

Så om du kanske är lite äldre, eller känner någon sådan, som har fått sämre med hörseln. Fundera då på om det inte är värt att skaffa en hörapparat och kunna höra barnbarnen skratta igen.