comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Glöm inte bort invaliditetsintyg

En olycka sker så snabbt och så enkelt. Man kan inte skydda sig från allt, det finns risker bara att gå över gatan. Trots det gör man det. Man bör dock veta vad man ska göra och hur man ska agera. Är du med om en skada där du till exempel får hinder i din rörelseförmåga, då måste du besöka en läkare som dokumenterar allt. 

En annan sak som måste fixas är ett bra invaliditetsintyg. Detta är vad du skickar in till Försäkringskassan som sedan avgör vilken ersättning du kan få. Ni förstår ju vikten av hur viktigt det är med ett bra underlag. Det finns kliniker som som arbetar specifikt med invaliditetsintyg, så för att få det så bra som möjligt är det bra att gå till dem. Behöver du hjälp längs vägen är de ofta bra på att guida en och se till att allt blir rätt. 

woman standing near person in wheelchair near green grass field

För olika skador

Ett invaliditetsintyg gäller för mer än bara bilolyckor, det gäller i stort sätt alla skador där du blir förhindrad på något vis. Man kan bli det på olika vis. Det är viktigt att alltid ta det på allvar och ta tag i det direkt. Går du inte till läkaren efter olyckan kan det vara svårt i senare fall att bevisa något. Därav ska du alltid gå till läkare och dokumentera dina skador. 

Vare sig skadorna är stora eller små ska du dokumentera dem, för en dag kan man stå där och behöva ett underlag till Försäkringskassan. Du hittar de olika klinikerna genom en enkel sökning på internet. Gå gärna in och kolla så det känns som en seriös klinik du vänder dig till. Första kontakt är ofta via telefon, men för många går det även bra att maila. Var försiktig, men ha koll på vad du ska göra om något händer.