Gatubelysning med LED är det som gäller

28 april 2022 jonas olsson

editorial

För att gatubelysningen ska ge ett skarpt intryck är det av största vikt att det är bra ljus. 

LED-lampor ligger på 30W LED. Det kan ersätta ett wattal på cirka 270W. Gatubelysning med LED är det som gäller här och nu. Det är ett hållbart alternativ som räcker länge.

Det var länge sedan man hade gasljus i gatlyktorna. Nu är det helt andra uppfinningar som gäller. Vad som kommer i framtiden får den utvisa när det är dags. LED är dels bra för att det håller länge och dels för att det är miljövänligare än att byta lampa stup i kvarten.


En bra och tillitsfull ljuskälla

Gatubelysning med LED är något som verkligen kommer att ta sin plats på marknaden en lång tid framöver. Det är en tillitsfull källa av ljus. Den håller längre än andra ljuskällor och det är en ypperlig väg att få ljus även i kalla klimat. Det passar med andra ord väldigt bra i Sverige.  

Ska man installera gatubelysning kan man välja bland olika utföranden. Det finns en som riktar sig framåt och en som riktar sig neråt. Vilken av dessa man tror sig behöva beror på vad som ska lysas upp och i vilken miljö ljuset ska fungera. Det har både med funktion och effekt att göra. 

 

LED GATUBELYSNING

 

Att synas på ett bra sätt

Med gatubelysning led är man garanterat med bland de som syns och märks mest i området. Denna sorts belysning kan användas för att belysa en byggnad, men även i en vacker park. Det gäller att det blir ljust på gator och torg. Att det finns lampor som lyser upp stans alla lekplatser. 

Andra ställen där det är viktigt – för att inte säga livsnödvändigt – med gatljus är vid infarter och ute på vägarna. Speciellt viktigt är det att det finns bra belysning på motorvägarna. 

Fler nyheter