comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Ett paket kommer lastat utomlands

Ett paket kommer lastat utomlands

För företag som arbetar med export eller import är både trygga, säkra och prisvärda leveranser avgörande för affärsrelationer och lönsamhet. Det handlar om att försändelser, stora som små, ska komma fram till rätt adress, i rätt tid och i gott skick, men det handlar också om att samarbeta med en transport- och logistikpartner som förstår behoven hos avsändaren såväl som mottagaren. Samtidigt har antalet paket som skickas dagligen ökat lavinartat de senaste tio åren. Varje dag skickas miljoner paket mellan företag och från företag till privatpersoner. Det gör att krav på logistik och möjligheten att följa och spåra försändelser har höjts.

 

Kunskap om internationella tullregler ger trygghet

För att kunna skicka paket säkert och ekonomiskt utomlands krävs kunskap om gällande importregler. Vissa varor räknas som tullpliktiga och har därför en faktura som ska kopplas till paketet. Det kan också krävas ytterligare  tulldokument som ska bifogas. Andra varor behöver bara en fraktsedel. Det finns också olika regler kring hur varor ska packas och fraktas. Alkohol är ett exempel som har speciella fraktvillkor, men även livsmedel och textilier kan också ha transportkrav. Information om vad som gäller när och för vilket land bör transportföretaget alltid kunna hjälpa till med.

God råd vid val av leverantör

Välj en transport- och logistikleverantör som kan se helheten och också kan erbjuda olika lösningar beroende på företagets behov. Flexibilitet och service är alltid viktigt. Men när det handlar om internationell handel och att skicka varor utomlands kan detta vara skillnaden mellan en framgångsrik leverans och fortsatt order, eller en förlorad kund. Ställ därför krav på spårningstjänster och möjligheten att kunna få resan bevakad från start till mål, och det till rätt pris. DHL Express har lång erfarenhet av internationella uppdrag hos stora, medelstora och mindre företag i världens alla länder, vilket ger en enorm kunskap och erfarenhet bakom varje skickat paket.