comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Då behöver du akuttandvård i Odenplan

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva söka hjälp för akut tandvärk. Det måste inte vara att du på Odenplan blev rånad av någon med ett basebollträ som slog ut majoriteten av dina tänder. Även om det skulle ske så vore det lite av tur i oturen, eftersom det råkar finnas just akuttandvård i Odenplan. Efter att du samlat dig efter överfallet hade du kunnat samla ihop de tänder du kunde hitta och gå några hundra meter till tandläkaren. 

Men du måste alltså inte ha råkat ut för att ha fått alla tänder utslagna för att känna ett behov av akut tandvård. En slarvigt borstad visdomstand kan till exempel vara anledning nog för att behöva boka en akut tid. När bakterier samlas på visdomstanden kan det skapa en infektion som gör fruktansvärt ont. Så ont att du kommer vakna mitt i natten, förutsatt att du ens kan somna, och bara vilja skrika rakt ut i rummet. Smärtan påverkar hela din kropp. 

 

Går inte att borsta bort krossade tänder

Vad som än är ditt tandproblem kommer tandläkaren som tar emot dig behöva ta beslut om vad som behöver göras. I fallet med krossade tänder kanske man sätter in någon slags porslinslösning. Om dina tänder är extremt attackerade av karies eller bakterier att du aldrig kommer kunna råda bot på problemet genom tandborstning kan tandläkaren behöva dra ut tänderna. Det är en lite läskig åtgärd som du helst vill undvika.  

Därför ska du såklart alltid borsta tänderna ordentligt. Men som du har fått lära dig nu kan du inte borsta bort alla problem. Ett basebollträ i full svingkraft mot en tandrad kan inte skyddas av att du borstar tänderna två gånger om dagen. Eller använder tandtråd. Där och då måste du förlita dig helt och hållet på akuttandvård. Kanske den där kliniken som fanns på Odenplan.