Är det dags för nya vägmarkeringar?

27 april 2022 william eriksson

editorial

Det finns olika slags markeringar på vägar, broar, golv och andra ställen där det behövs. Olika varianter av linjer och symboler pekar ut en riktning, ramar in någonting eller visar en till rätta. Det kan bland annat handla om vita linjer på en parkeringsplats, linjer på bilvägar och gator, eller inom industri eller skola. Det finns även många andra tillfällen då det kan behövas någon form av linjemålning, siffror, loggor, pilar eller något annat.

Behövs det en permanent eller en tillfällig vägmarkering?

När det är dags att utföra en vägmarkering kan du kontakta svevia.se/vagmarkering, så tar de hand om uppdraget runt om i hela landet. De är proffs på allt inom linjemålning och de kan utföra en tillfällig eller en permanent målning på gator, vägar och andra ytor. Övriga tjänster som de utför är fräsning av räfflor och borttagning av linjer och markeringar.

Svevia har en egen fabrik där de tillverkar den vita termoplasten som används till vägmarkeringarna. De utför mobila och handhållna frisikts- och funktionsmätningar för att säkerställa hög kvalitet. Om du kontaktar dem kan en behovsanalys göras och du får alltid ett kostnadsförslag.

 

vägmarkeringar

 

En markering behöver inte vara fantasilös och tråkig

När det handlar om vägmarkeringar så kan första tanken vara att det är någonting som ska visa vägen eller påvisa var man ska hålla sig. Men det går att göra lite mer spännande saker med linjer och roliga symboler. Det kan med fördel användas inom skola, lek och idrott.

Ingen skola vill ha en grå och trist skolgård. För att göra uterasten lite mer spännande så går det att göra roliga spel- och lekmarkeringar. Med lite fantasi så går det att skapa många skojiga lekaktiviteter med hjälp av linjer, bokstäver och siffror med mera. Eleverna på skolan kan tillsammans med lärarna vara med och ta fram förslag. 

Fler nyheter