comedycentrallive.se

Läs mer om det senaste från svenska företag

Anlita proffs för din lagerhållning

Alla företag vill spara in på sina fasta kostnader, och då gäller det framför allt att ha en rationell hantering av alla nödvändiga rutiner. Man kan också med fördel outsourca tungrodda funktioner, så att man frigör tid och plats för annat. Det kan gälla löner, men det kan också gälla lagerhållning.

Att slippa hela lagerhanteringen sparar mycket resurser. Att ha lagret någon annanstans innebär inte att man förlorar kontroll över verksamheten, för all information skickas elektroniskt, så du har fortfarande full koll på flödet, men någon annan sköter det praktiska jobbet med det.

 

Lagerkostnader du kan spara in på

Du behöver inte ha några pallplatser, pallställ eller en stor lagerbyggnad som ska underhållas och försäkras. Du behöver inte anställa någon lagerpersonal. Du behöver inte heller serva och försäkra en truck, för inget av detta behöver du tänka på när du outsourcar din lagerhållning.

Du sparar också in mycket tid själv på att inte behöva boka frakter eller passa lastbilar, för du kan lita på att den logistikfirma du anlitar är proffs på allt som gäller lager. De tar hand om dina inleveranser och lägger allt på rätt ställe hos sig själva.

 

 

Flexibla volymer

Du kanske ökar din omsättning och skulle behöva ännu fler pallplatser på ditt ordinarie lager. Det finns exempelvis entresol, en extra våning man bygger på med inomhus på ett lager, så att man kan gå däruppe, lasta in gods och utöka lagret på höjden. Dessa funderingar behöver du inte ha med en extern lagerhållning.

Din omsättning kan variera säsongsvis, och det kan vara skönt för dig att vara oberoende av att hålla koll på pallplatserna. Du kan vara hur flexibel som helst när det gäller volymer av gods som köps in och levereras ut. Kontakta ett logistikföretag och diskutera dina möjligheter till att outsourca hela din lagerhållning, så effektiviserar du ditt företag.